행림

페이지 정보

profile_image
작성자보라 조회 19회 작성일 2020-10-18 08:05:55 댓글 0

본문

2018 Hi-Lecture : BIM 실무도입 사례와 문제점

오토데스크 유니버시티 코리아 2018

연사자 : 행림건축 이원재 이사
주 제 : BIM 실무도입 사례와 문제점
날 짜 : 2018년 11월 15일
Christopher Stewart : Nice one!! You have a new subscriber! I recommend checking smzeus . c o m! It is the best way to promote your videos!!!

2nd HQ of HIRA — 행림건축

2nd HQ of Health Insurance Review \u0026 Assessment Service
건강보험심사평가원 2사옥

화경이라는 컨셉을 바탕으로 3가지 화경; 조화, 상징, 소통이라는 개념을 포함하는 건강보험심사평가원 2사옥은 1화경으로서 주변환경 및 1사옥과의 조화와 대비를 강조하였고, 2화경으로서 1사옥, 나아가 건강보험심사평가원 이라는 전체적상징의 전이를 나타냈으며, 3화경으로서 주변의 자연환경, 인문환경 및 주민들과의 소통을 이룰 수 있는 새로운 건강보험심사평가원을 계획하였다. 원주 혁신도시 클러스터 지입부에 자리하게 될 건강보험심사평가원 2사옥은 혁신도시의 관문으로서 랜드마크 기능을 담당한다. 3가지 화경을 콘셉트로 디자인된 본 건물은 수직적 상징성을 가진 1사옥과의 연계를 고려하여 업무 동을 1사옥의 사징성을 확대 발전시키되 수평적으로 디자인하여 자연스러운 조화를 이루었다. 또한 1사3옥과 연결되는 브릿지 축을 강조하여 내부의 통합 로비, 외부의 마당으로까지 연결하여 1사옥과의 긴밀한 소통을 강화 하였을 뿐만 아니라 낮은 포디움으로 디자인된 포디움은 지역과 소통하는 열린 사옥의 이미지를 연출하였다. 건물 파사드는 한국청자의 색채를 고려해 제안되었다. 청자에서 영감을 얻은 청록색의 파사드는 낯과 밤의 빛환경에 따라 색채가 변하게 되며 하늘에 맞닿은 경계는 하늘색을 받아들여 어른거리게 된다. 안쪽으로 들여진 입면부는 청록색의 파사드와 대조되도록 흰색으로 제안되어 보다 시각적으로 부각되는 효과를 가진다. 포이어의 바닥을 목재 마감으로 하여 시각적 따뜻함과 안정감을 유지되게 하였다.

Under the concept of a "changing landscape", the new 2nd Headquarters of Health Insurance Review \u0026 Assessment Service is designed as an embodiment of three ideas; harmony, symbolism and communication. The first landscape emphasizes harmony and contrasts with both the surrounding environment and the existing headquarters. The second landscape describes a transitional flow of the symbolic statement that is expressed by Building 1 and, in a wider sense, the Health Insurance Review \u0026 Assessment Service as a whole. And the third landscape promotes communication with the neighboring natural and humanistic environments, as well as with the locals. Positioned at the entrance to the Wonju Innovation City cluster, Building 2 will become a new landmark as a gateway to the city. Designed under the concept of "three changing landscapes", the new building's horizontal form invokes a seamless harmony with the vertical expression of Building 1, building upon the expanded and evolved symbolism of Building 1. The bridge linked to Building 1 is extended to both an interior lobby and an outdoor courtyard to enhance engagement with the building. The low-rise podium expresses the image of an open space communicating with its local community. The Great Facade was inspired by the colors of traditional Korean pottery. The facade as a whole also changes color depending on the amount of daylight exposure. The line of the building glimmers, reflecting the colors of the sky. A white tone was proposed for the interior to visually contrast with the turquoise exterior facade. The foyer is finished with wood to help maintain a sense of visual warmth and stability.


▪️ Design : 2016
▪️ Completion : 2019
▪️ LOCATION : Wonju-si, Gangwon-do, Republic of Korea
▪️ USE : Office Building
▪️ AREA : 38,398.00㎡
▪️ G.F.A : 52,560.44㎡
▪️ FLOORS : B1/F9
▪️ CLIENT : Public Procurement Service

#건강보험심사평가원 #심평원 #HIRA

*More on : https://haenglim.com/projects-architecture/?q=YToxOntzOjEyOiJrZXl3b3JkX3R5cGUiO3M6MzoiYWxsIjt9\u0026bmode=view\u0026idx=429662\u0026t=board

Siheung Oido Museum — 행림건축

Siheung Oido Museum
시흥오이도박물관

오이도 역사유적공원을 전시 시퀀스에 포함시켜, 전망대부터 대지로 연결되는 역사공원 탐방로를 오이도의 ‘둘레길’로 제안하였다. 기존 박물관의 배치형태를 벗어나 오이도의 지역성과 자연환경을 전시대상으로 삼아, 바다를 조망하며 옛 선사의 시간을 공감할 수 있는 서해안 지역의 랜드마크가 되도록 계획하였다. 오이도 역사유적공원과 대지를 연결하는 육교를 전시관의 도입부로 확
장하여 전시관과 연계된 공간 및 입면을 구성하였다. 오이도의 해안 및 자연환경을 은유하여 갯벌 바위의 따개비를 형상화한 돌출형 외부창호를 계획하고, 염해에 강한 모노쿠쉬 마감을 적용하여 암석을 형상화한 단일 형태의 건물로 계획하였다.

A trail for the historical park was proposed as ‘Dule-gil’ of Oido, including Oido Historical Park as a part of the exhibition sequence. Not satisfied with it being purely confined within the existing museum boundaries, the architecture was intended to serve as a landmark within the western coast area, with grand views to the sea emphasized that would help garner appreciation for the prehistoric era, with the architecture itself being
comprised of both regional characteristics and the surrounding natural environment of Oido. The pedestrian overpass connecting the park and the site was expanded towards the entry area of the exhibition hall in order to
create a connection space that links together both the exhibition hall and the nearby landscape. Wanting to accurately express the surrounding coastal area and natural environment of Oido, the projected exterior windows were designed in the shape of a barnacle that can be found on a rock in a mud flat, while the main architectural mass was designed by applying a unique salt-resistant monocouche finish, expressing the bedrock quality of the architectural massing itself.


▪ DESIGN : 2014
▪ COMPLETION : 2018
▪ LOCATION : Jeongwang-dong, Siheung-si, Gyeonggi-do, Republic of Korea
▪ USE : Civic \u0026 Culture
▪ Area : 18,801㎡
▪ G.F.A. : 4,181㎡
▪ FLOORS. : B1/F3
▪ CLIENT : Siheung City

#시흥오이도박물관 #오이도박물관 #오이도

*More on : https://haenglim.com/projects-architecture/?q=YToyOntzOjEyOiJrZXl3b3JkX3R5cGUiO3M6MzoiYWxsIjtzOjc6ImtleXdvcmQiO3M6OToi7Jik7J2064%2BEIjt9\u0026bmode=view\u0026idx=429982\u0026t=board

... 

#행림

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

전체 1,452건 72 페이지
게시물 검색
Copyright © mdam.co.kr. All rights reserved.  Contact : help@oxmail.xyz